Opdracht 4 – Loesje


Opdracht LOESJE:

Loesje

Loesje wil het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor Loesje is dat geen luchtkasteel. Het is ook niet iets dat je moet overlaten aan bazen, deskundigen of begeleiders. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. De mensheid moet vooruit, vindt Loesje, en ze geeft haar met plezier een zetje in de rug.

Posters als medium

Iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je die? Posters maken is Loesjes antwoord. Anderen maken een tijdschrift, beginnen een blog of starten een vakbond. Loesje kiest voor een poster: eenvoudig, direct, op straat, op sociale media en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks. Daar voegt ze het recht op meningsvorming en meningsverandering aan toe.

Creatief

Posters maken is leuk, creatief en je wordt er ook een stuk slimmer en gehaaider van. Wie regelmatig zelf teksten schrijft is niet meer voor één gat te vangen.

Opdracht

Maak met je team een nieuwe Loesje-poster. Bedenk een grappige tekst en kies een passende lay-out. Voor inspiratie kun je natuurlijk terecht op de site www.loesje.nl.

Leave a Reply